31. aug, 2020

Help! Hoe kan ik Meer Genieten?

Nou wat een weken zeg. Onze kinderen gaan allebei naar een nieuwe school. Dat koste wat voorbereidingen zeg..  Mails lezen, schoolspullen kopen. Nieuwe fiets. Fietsen aanpassen. Maar alles is zo goed mogelijk voorbereid.  Dus mijn wekker ging om 7 uur. Nou dat viel niet mee. Maar gelukkig was mijn zoon op tijd wakker en al aangekleed en klaar om weg te gaan. Ik weet het nog zo goed van mezelf. Onzeker en een hoofd vol gedachten. Wat zou er allemaal mis kunnen gaan? Maar ondanks mijn volle hoofd ging mijn zoon op tijd op zijn fiets naar zijn nieuwe opleiding. Wat een opluchting dat we alles voor elkaar hadden gekregen.

En daarna voelde ik me opeens heel alleen. Ook al waren mijn man en dochter nog in huis. Praktisch was alles geregeld. Maar mijn keel zat dicht en mijn tranen zaten hoog. Normaal zou ik dit gevoel wegstoppen en snel verder gaan. Of druk in de weer in huis, of aan het werk of afleiding zoeken door tv te kijken of mijn telefoon.

En uit ervaring weet ik dat dat niet gaat helpen. Dan komt het later op de dag in volle hevigheid weer omhoog. Die gevoelens willen gehoord worden. En er wil iets uit mijn systeem. We gaan vragen stellen en schrijven. Daar gebruikte ik deze vragen bij: Wat raakte me zo in deze situatie? Welke oude laag in mij is aangeraakt? Welk patroon legt dit bloot? Wat kan ik leren van deze situatie?

Eerst heb ik wat opgeruimd en de energie gereinigd. Dit doe ik door met mijn handen te klappen en zo de energie die er nog hing van eerdere behandelingen weg te laten stromen. Toen was de energie rustig en ben ik gaan schrijven. Mijn pen vloog over het papier. Ik pende zo bladzijdes vol in mijn schrijfblok. Soms moest ik even stoppen: omdat de tranen over mijn wangen liepen. Tranen die oude pijn er uit huilden. Het gevoel van eenzaamheid kwam er bij mij uit omdat ik geen emotionele steun heb ervaren in mijn jeugd. Ik neem het mijn ouders niet kwalijk, maar zo was het wel in mijn jeugd. Ik voelde me eenzaam en knapte alles zelf op.

En toen er geen woorden meer kwamen, was het goed. Mijn tranen droogde op en ik heb ze op mijn gezicht op laten drogen. Later heb ik mijn gezicht gewassen met koud water en zo de pijn met het water weg laten vloeien. Daarna haalde ik een paar keer heel diep adem. Ik voelde zo mijn schouders ontspannen. En alles voelde lichter. De wereld zag er weer wat vrolijker uit. En zo kan ik nu verder met mijn dag. Zo kan ik heerlijk deze blog schrijven en plannen maken voor de komende maanden.

En wat doe jij als je je ’s morgens niet goed voelt? Als de dag begint met een situatie die je raakt? Wat doe je als je sensaties in je lichaam voelt die om aandacht vragen? Luister je er naar? Of loop je door? Wat levert het je op als je doorloopt? Als je maar doorloopt, gaat je lichaam steeds harder roepen. Er ontstaat pijn of nog erger je wordt ziek.

Dus ik zeg nu STOP!! Niet meer wegstoppen die gevoelens en gewaarwordingen. Het is tijd om dit aan te kijken en ruimte te nemen voor je zelf. Je zal merken als je deze tool gaat inpassen in je leven, in je ochtendritueel, je leven lichter en lichter wordt. Je werkt aan je zelf en de dagen worden lichter.

Wil je meer van deze tools leren? Wil je ook Meer Genieten?

Doen dan in oktober mee aan de Meer Genieten Challenge. Deze ga ik geven van 12  t/m 15 oktober. Ik heb hier nu al zoveel zin in! Alles tintelt nu ik dat hier typ!!  Mijn toolbox is zo vol en staat te stralen om dit met jullie te delen.

Vooraanmelden: klik op de link en vul in https://forms.gle/279uevkhXqjqoQ4z5 (tot 14 september 33,33 euro. Daarna 44,44 euro)

Meer info: https://www.via-akaija.nl/429221007